Geestelijke Balans

Het welzijn van het paard is op dit moment een hot topic. Wat mij daarin opvalt is dat het voornamelijk gaat om de fysiologische omstandigheden. Hoe wordt een paard gehouden, fysieke balans, etc. We vergeten soms dat een stabiele geestelijke balans net zo belangrijk is en dat het hand in hand gaat met fysieke balans.

Emoties

Paarden ervaren ook emoties. Basaler en meer vanuit een oerinstinct, waardoor de emoties heel puur zijn. Ze zijn ontzettend gevoelig en voelen feilloos jouw emoties aan. Misschien is dat wel eens opgevallen als je verdrietig of boos was. Paarden kunnen heel goed jouw gemoedstoestand aanvoelen. De emoties die je misschien wel eens gezien hebt bij je paard zijn nieuwsgierig, angst, onrust, agressie, vrolijk, somber en ga zo maar door. Deze emoties hebben direct invloed op het gedrag, gezondheid en interacties van het paard. Andersom hebben mensen en de omgeving weer invloed op hoe een paard zich voelt.

Connectie met Basisbehoeften

De relatie tussen geestelijke balans en basisbehoeften is onontkoombaar. Een paard dat voldoet aan zijn basisbehoeften, zoals vrije beweging, sociaal contact en de mogelijkheid om te grazen, heeft een grotere kans om een evenwichtige emotionele toestand te behouden. Een paard dat daarentegen wordt geconfronteerd met beperkingen en onnatuurlijke omstandigheden, kan worstelen met emoties zoals onrust en angst. Als een paard altijd in een donkere kleine stal staat of in de wei/paddock met soortgenoten, zal dit zeker invloed hebben op zijn gemoedstoestand. Dit staat ook weer in connectie met de basisbehoeften van een paard. Het inzicht in en respecteren van de basisbehoeften van een paard draagt direct bij aan hun emotionele welzijn.

Uitdagingen

Een paard kan in zijn leven verschillende uitdagingen tegenkomen waardoor mogelijk disbalans kan ontstaan. Dit kan al ontstaan op jonge leeftijd, maar ook door stressvolle of spannende situaties. Maar de grootste oorzaak is denk ik onbegrip voor het gedrag wat een paard laat zien. Dit heeft altijd een oorzaak en wij mensen zijn vaak ongeduldig. Dus begrijpen hoe een paard leert, denkt en voelt is ontzettend belangrijk. Daarnaast kan het helpen om je paard te ondersteunen bij heftige disbalans.

Hoe je paard weer in balans brengen?

Geestelijke balans begint bij een stukje begrijpen van het gedrag van je paard, de juiste training en eventueel passende supplementen. Uiteindelijk is het doel een paard dat in evenwicht is, dat rust en balans kan vinden en prettig in zijn vel zit. Ik vind dat geestelijke balans onderdeel is van de basisbehoeften van een paard.

  • waar komt het gedrag vandaan?
  • welke training is er nodig?
  • ben ik zelf in balans?
  • kan een supplement ondersteunen?

Bloesembalans

Naar aanleiding van dit vraagstuk hebben we Bloesembalans opgericht.  Om nog meer mensen en dieren te kunnen helpen lekkerder in hun vel te zitten. Ik geloof in de kracht van natuurlijke ingrediënten om welzijn en harmonie te realiseren en dat de natuur een schat aan helende krachten bevat.

De producten zijn blends op basis van de bloesemremedie methode van Dr. Bach en kunnen ondersteunen om innerlijke rust en balans te vinden. Deze speciale lijn voor paarden kunnen ondersteunen om geestelijke balans te bevorderen:

Exclusive Blend = Volledig op maat gemaakt voor jouw paard
Rescue Blend = Voor stressvolle situaties
Calm Blend = Vermindert spanning en nervositeit
Fearless Blend = Overwint angst
Balance Blend = Speciaal voor ondersteuning bij gedragstraining
Focus Blend = Bevordert optimale concentratie
Pacify Blend = Verminderen van agressief gedrag

De blends zijn supplementen en 100% natuurlijk. Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op de site: https://bloesembalans.nl/

Tot en met 31 oktober geldt er een leuke lanceringsactie, dus zeker de moeite waard om eens uit te proberen.

Emotional Balance

The current focus on equine welfare has drawn attention primarily to physiological conditions such as housing and nutrition. What often stands out to me is that the discourse centers largely on physical factors like how a horse is kept and its physical balance. However, we sometimes overlook the fact that maintaining a stable mental equilibrium is just as vital, and that it goes hand in hand with achieving physical balance.

Emotions

Horses, like humans, also experience emotions, though in a more primal and instinctive manner, resulting in emotions that are incredibly pure. They are remarkably sensitive and can intuitively pick up on your emotions. Perhaps you’ve noticed this if you were feeling sad or angry. Horses are adept at gauging your emotional state. Emotions such as curiosity, fear, restlessness, aggression, cheerfulness, and melancholy are just a few that you might have observed in your horse. These emotions directly influence the horse’s behavior, health, and interactions. Conversely, people and the environment also influence how a horse feels.

Connection with Basic Needs

The relationship between mental equilibrium and basic needs is undeniable. A horse that meets its basic needs – including free movement, social interaction, and grazing opportunities – is more likely to maintain an emotionally balanced state. Conversely, a horse faced with constraints and unnatural conditions may struggle with emotions such as restlessness and anxiety. If a horse is always confined to a dark, small stall or is isolated from its peers in a paddock, this will undoubtedly affect its emotional state. This connection is closely tied to a horse’s fundamental requirements. Understanding and respecting these needs directly contribute to their emotional well-being.

Challenges

Horses can encounter various challenges throughout their lives that may lead to potential imbalances. These challenges can arise from a young age or as a result of stressful or daunting situations. However, one of the biggest culprits, in my opinion, is a lack of understanding of the behaviors horses display. Every behavior has a cause, and as humans, we often lack patience in deciphering these causes. Therefore, comprehending how a horse learns, thinks, and feels is incredibly important. Additionally, offering support to your horse during periods of intense imbalance can be beneficial.

Restoring Your Horse’s Emotional Balance

Achieving mental balance in a horse begins with understanding its behavior, providing appropriate training, and potentially incorporating suitable supplements. Ultimately, the goal is to have a horse that is balanced, able to find tranquility, and comfortable in its own skin. In my view, mental balance is an integral part of a horse’s fundamental requirements.

  • Where does the behavior stem from?
  • What type of training is necessary?
  • Am I in balance myself?
  • Can a supplement provide support?

Bloesembalans

Inspired by this concern, Bloesembalans was established. Its purpose is to help even more people and animals feel more comfortable in their own skin. I believe in the power of natural ingredients to achieve well-being and harmony, and that nature holds a wealth of healing potentials.

The products are blends based on Dr. Bach’s flower remedy method and can aid in finding inner peace and balance. This special line for horses is designed to improve emotional balance:

These blends are supplements and are 100% natural. Intrigued? Take a look at the website: https://bloesembalans.nl/

Until October 31st, there’s an exciting launch offer, making it well worth trying out.

Share This Story, Choose Your Platform!

Want to receive new articles in your inbox?

Subscribe here

By signing up to our mailing list you are welcoming the latest news and savings directly into your inbox.