UITGELICHT: Trainingsmodule

Deze week in de uitgelicht blog: de Trainingsmodule. Deze module is gericht om alle activiteiten met je paard bij te houden. Dit kan een dagelijkse training zijn, een clinic, een les, grondwerk. Alle vormen van training kun je hierin kwijt.  

Een eigen paard is geen vereiste. Deze module is voor iedereen met een eigen paard en iedereen die lest op een manege of een verzorgpaard. Het doel van deze module is je voortgang bij te houden en eventuele patronen te ontdekken. Staat bij elke les dat je instructeur aangeeft dat je rechtop moet blijven zitten, dan is het slim om hier een centraal aandachtspunt van de maken bij de volgende les met speciale oefeningen. Of blijkt uit je trainingen dat je paard het meest schrikt bij windkracht 10 of juist als het stralend zonnig weer is, dan kun je daarop verder gaan trainen. Daarnaast is er ruimte om doelen op te schrijven voor een volgende trainingssessie.  

De module bestaat uit de volgende onderdelen: 

  • Een overzichtelijke globale jaarplanning  
  • 100 dubbelzijdige trainingsbladen waarop de trainingen kunnen worden bijgehouden. Dus ruimte voor 200 (!) logs.  

Ga flexibel om met je planning, niet alles gaat altijd volgens plan en de ene oefening is moeilijker voor jou en je paard om aan te leren dan een andere waar jullie wellicht een natuurlijk talent voor blijken te hebben. Plan dus niet te ver in de toekomst en niet te veel in detail. Hou het overzichtelijk. Vandaar dat ik ook heb gekozen voor een jaarplanning met alleen de maanden. Deze zijn uiteraard weer onder te verdelen in weken, maar probeer niet te veel in de details te treden. Zo blijft het luchtig en leg je jezelf en je paard niet een hoge prestatiedruk op. Een leuk artikel om te lezen is deze.  

Tijdens de pre-order periode tot en met november is er een leuke set aanbieding! Voor € 30,- ontvang je de trainingsmodule, kaften, bindingsringen, pennenhouder en pen als set.  

FEATURED: Training Module

This week in the featured blog: the Training Module. This module is created to log all the activities you do with your horse. This can be a daily training session, a lesson, ground work, any training you do with your horse you can log in this module.  

You do not even need to own your own horse. This module is for horse owners and everyone who takes lessons at a stable or takes care of someone else’s horse several days a week. The goal of this module is to keep track of the progress you are making and to discover potential patterns. If you have written down multiple weeks in a row that your posture needs to better, perhaps you can plan a lesson with your instructor that focusses solely on your posture including exercises that can help. Or you notice your horse always spooks when there is a lot of wind or maybe when it is a perfect sunny day, you never know. Horses can be weird. At least you noticed and can start working on that. In addition, there is room to write down your goals for the next training session or lesson.  

This module contains: 

  • A clear general year plan  
  • 100 double sided training pages where you can keep track of your activities. That means room for 200 (!) logs.  

Make sure you stay flexible when it comes to your plans. Not everything goes according to plan. One exercise might be easier to learn than another. Don’t plan too far ahead and into too much detail. Keep it clear and to the point, the reason why I choose to use a year plan based on months instead of days or weeks. You can divide the months into weeks, but try to keep your goals short and make a general plan for 2 months. This way you don’t put too much pressure on yourself and your horse. A good read might be this article. It is in Dutch though (plenty of online dictionaries to use these days ;) ).  

During the pre-order period until the end of November there is a set deal! For € 30,- you will receive the training module, covers, binding rings, pen holder, and pen.  

Share This Story, Choose Your Platform!

Want to receive new articles in your inbox?

Subscribe here

By signing up to our mailing list you are welcoming the latest news and savings directly into your inbox.